Vízelvezetési megoldások borászatok számára a HygieneFirst koncepció jegyében
Központi helyet foglalnak el az ACO termékei között a higiénikus élelmiszeripari megoldások. A HygieneFirst koncepció jegyében indult el a kifejezetten a borászatok vízelvezetési igényeire megoldást kínáló új weboldal.
Egészen különleges szeletét képviselik a borászatok az élelmiszeriparnak. Ha végig gondoljuk a szőlő útját a tőkétől a palackig, akkor könnyen beláthatjuk, hogy ebben a szegmensben is kiemelt szerep jut a higiénikus, fertőzésmentesen tartható környezetnek, illetve a hosszú távon is megbízhatóan működő vízelvezető rendszernek. A bor előállításával foglalkozó üzemek, pincék területén a vízelvezető rendszernek nemcsak a gyártás különböző szakaszai során keletkező szennyvíz elvezetésével kell megbirkóznia. A szőlő feldolgozása alatt létrejövő szilárd hulladék egy része szintén ebbe a rendszerbe kerül. És akkor még nem is beszéltünk a szállítási feladatok ellátásáról, amikor a teherjárművek, illetve kézikocsik jelentenek komoly fizikai igénybevételt a területnek, mind beltéren, mind kültéren.
Az ACO az immár jól ismert HygieneFirst márkaneve alatt összegyűjtötte a borászati üzemek számára kínált megoldásait és mindezt egy tematikus honlapon mutatja be. Az ACO higiénikus termékeit az EN 1253 szabvány előírásai alapján gyártják és NÉBIH higiéniai minősítéssel is rendelkeznek.