A hűtőipari termelés modernizálására növényi eredetű, biológiailag lebomló közvetítőközeget választottak
A Técnicas y Aplicaciones Frigoríficas Salmantinas vállalat kétszeresen támaszkodik a Climalife által kifejlesztett közvetítőközegre, mivel az 100%-ban növényi eredetű, biológiailag lebomló és NSF HT1 minősítéssel rendelkezik.
A Técnicas y Aplicaciones Frigoríficas Salmantinas S.L. (Tafrisa) 14 éve komoly, versenyképes és minőségi vállalatként ismert a spanyol piacon. Gondosan tanulmányozza ügyfelei igényeit, és a hűtőberendezésekben a legjobb teljesítmény elérése érdekében kiválasztja a megfelelő berendezéseket és termékeket.
A Tafrisa az élelmiszeripari hűtésre specializálódott, fő tevékenységei a vágóhidak, darabolóüzemek, gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemek, valamint a sonkák, kolbászok és sajtok szárítási és érlelési folyamatainak hőmérséklet- és páratartalom-szabályozása. A Valle San Juan és a La Antigua juhsajtüzemek a Tafrisa ügyfelei, amelyeknek az elmúlt évek jelentős növekedésének köszönhetően át kell alakítaniuk hűtőberendezéseiket. „Ezek a sajtüzemek rövid idő alatt sokat fejlődtek, új technológiákat vezettek be, de független hűtőberendezésekkel. Az ezzel kapcsolatos projektjeik célja a teljes hűtőipari termelésük átszervezése volt, egy jövőre nézve ígéretes berendezéssel.”
Növényi vagy petrolkémiai közvetítőközeg?
A telepítő megvizsgálta az egyes tejüzemek átfogó átalakítási terveit a megépítendő új berendezésekkel együtt, és a választás egy hagyományos MPG közvetítőközeggel működő indirekt ammóniás rendszerre esett. A nehéz gazdasági helyzetet azonban a monopropilén-glikol beszállítója is megerősítette, mivel fesztültséget okoztak az MPG meredeken emelkedő árai. A Climalife ezután bemutatta a növényi eredetű, alternatív formulát, a Greenway ® Neo N -t, egy új NSF HT1 minősítéssel rendelkező közvetítőközeget.
„Amint megnéztük a Greenway® Neo N műszaki adatait, és láttuk, hogy számításaink szerint mintegy 10%-kal hatékonyabb, nem voltak kétségeink. Az a tény, hogy a Greenway® Neo N NSF HT1 regisztrált és biológiailag lebomló, még meggyőzőbbé tette a döntésünket. Ezen túlmenően ez egy koherens választás minden olyan vállalat számára, amelyet érdekel a környezetvédelem” – magyarázza Javier Sánchez, a Tafrisa ipari mérnöke.
A közvetítőközeg másik bizonyított tulajdonsága a tartóssága. A Tafrisa a Valle San Juan sajtgyár karbantartásának részeként a Greenway® Neo N-t bevizsgálta, hogy ellenőrizze annak állapotát. A Climalife laboratórium végezte ezt a szolgáltatást, és a laborvizsgálat megerősítette, hogy „a közvetítőközeg tökéletes állapotban volt. A Greenway® Neo N nem bomlott le, a csövek nem károsodtak, nem láttunk szennyeződést, oxidációt vagy korróziót” – mondja Rufino Fuentes, a Tafrisa vezetője.
Egyetlen berendezés több rendszer helyett
A két ammóniás rendszer több szárító, érlelő és tároló kamrát lát el Greenway ® Neo N közvetítőközeggel, hogy szabályozza a +8°C körüli hőmérsékletet és a relatív páratartalmat. A friss termék szárítókban alacsonyabb beállítási pontokra van szükség, mint az érlelőkamrákban, ami a sajtgyártás kezdeti szakaszában elengedhetetlen a termék zsugorodásának szabályozásához.
A két létesítmény közötti különbség a nettó mennyiségen kívül (lásd az alábbi táblázatot) az, hogy a „La Antigua” egy szabályozott jégkészítő és jégtartalékot telepített, amely a termelés minden napján +1,5 °C-os hideg vízzel látja el az üzemet. A jéggenerátor Greenway® Neo N közvetítőközeggel -8°C-on szabályozott csőköteggel van felszerelve, ami kétféleképpen járul hozzá a létesítmény általános gazdaságosságához:
- Gazdaságilag: olyan órákban üzemel, amikor a villamosenergia-árak alacsonyabbak.
- Energetikailag kettős aspektusú, mert:
- Ezzel elkerülhető a gépek folyamatos üzemeltetése.
- Elkerüli a csúcsfogyasztást a szabályozott hűtési termeléssel egy olyan élelmiszertermék esetén, például a savó hűtésére, amely +35°C-on lép be, és nagy hűtési igényt generálna.
Valle San Juan | La Antigua | |
---|---|---|
Az egyes sajtgyárak projektjei |
Független berendezések és érlelőhelyiségek átalakítása + egy 2000 m²-es raktárhelyiség építése két szinten 1000 tonna késztermék tárolására. |
1. fázis: központi + két érlelőhelyiség, hőmérséklet- és páratartalom-szabályozással + Greenway Neo N jég előállítása és tartalékolása -8°C-on. 2. fázis: tisztatér + késztermék helyiség + független berendezések átalakítása. |
A beüzemelés időpontja | 1. szakasz: 2021. május 2. szakasz: 2022. március 3. szakasz: függőben |
1. szakasz: 2021. június 2. szakasz: 2022. október 3. szakasz: függőben |
Célok | Szárítóhelyiség (alacsonyabb hőmérséklet és páratartalom) Érlelőhelyiség (állandó hőmérséklet és magasabb páratartalom) Hővisszanyerés az ammónia kondenzátorból a közvetítőközeg fűtésére. |
Szárítóhelyiség (alacsonyabb hőmérséklet és páratartalom) Érlelőhelyiség (állandó hőmérséklet és magasabb páratartalom) Hővisszanyerés az ammónia kondenzátorból a közvetítőközeg fűtésére. |
Hűtőteljesítmény | 1286 kW | 715 kW |
Kompresszor | 3 MYCOM i160LM nyitott csavar | 2 MYCOM i160MM nyitott csavar |
Hűtőközeg | 900 kg NH₃ | 750 kg NH₃ |
Közvetítőközeg | 12000 liter Greenway® Neo N | 12000 liter Greenway® Neo N |
Olaj | 430 liter PAO 68 Sunoco | kb. 200 liter PAO 68 Sunoco |
Elpárolgás / kondenzáció hőmérséklete | -8 / +30 °C | -8 / +30 °C |
Nyomás | Szekunder kör ±5 bar Primer kör ±2,5 - 3 bar |
Szekunder kör ±5 bar Primer kör ±2,5 - 3 bar |
Puffer tartály kapacitása | 10000 liter hidegen / 6000 liter melegen | 6000 liter hidegen / 3000 liter melegen |
Áramlási sebesség | Szekunder kör: hideg üzemmód 400 m³/h, meleg üzemmód 250 m³/h Primer kör: hideg üzemmód 320 m³/h, meleg üzemmód 200 m³/h |
Szekunder kör: hideg üzemmód 256 m³/h, meleg üzemmód 120 m³/h Primer kör: hideg üzemmód 180 m³/h, meleg üzemmód 90 m³/h |
Energiafogyasztás | 10%-os megtakarítás a Greenway® Neo N használatával az MPG-hez képest a jobb kinematikai viszkozitás és a magasabb fajhő miatt. | 10%-os megtakarítás a Greenway® Neo N használatával az MPG-hez képest a jobb kinematikai viszkozitás és a magasabb fajhő miatt. |