Az élelmiszerek minősége, az élelmiszer-biztonság, a személyzet szaktudása és lojalitása, valamint az ételkészítéshez használt berendezések kulcsfontosságúak minden éttermi, konyhai vállalkozás számára. Ezzel szemben a konyha infrastruktúráját, annak hatását gyakran alábecsülik, sőt esetenként figyelmen kívül hagyják. Az ACO, mint az élelmiszeripari szektor zsírleválasztó, valamint vízelvezető rendszereinek tervezésében és gyártásában világelső vállalat, tisztában van azzal, hogy a higiénikus és egészséges nagykonyha a higiénikus szennyvízkezeléssel kezdődik.
Láthatatlan infrastruktúra. Így nevezzük egy higiénikus és egészséges nagykonyhában a hatékony szennyvízkezelést, amelynek köszönhetően javul az élelmiszer-biztonság, illetve amely lehetővé teszi a könnyű tisztítást és megakadályozza, hogy a szennyeződés közvetlenül a csatornába kerüljön. Ez a vízelvezető rendszer az előzőeken keresztül közvetlen hatással van az üzemeltetési költségekre, az állásidőre és bármely nagykonyha pénzügyi helyzetére. Ebből egyenesen adódik a kérdés: melyek tehát az egészséges szennyvízkezelés kulcsfontosságú összetevői?
1. Kétlépéses zsírleválasztás
Minden konyha termel szennyvizet, amely olajokat, zsírokat és ételmaradékot is tartalmaz. A nem megfelelő zsírkezelés csőelzáródáshoz, kellemetlen szagok kialakulásához vezet, amelyek visszataszítóak mind az alkalmazottak, mind a vendégek számára. Emellett a csatornából visszaszivárgó, vagy el sem folyó szennyvíztől nedves padló csúszásveszélyt és túlzott tisztítási költségeket idéz elő.
Az ACO teljes körű zsírleválasztási megoldást kínál a mosogatótól a csatornáig. Az előírásoknak megfelelően telepített zsírleválasztó az épületen kívüli csatornahálózatot védi, de a kétlépcsős megoldással az épületen belüli csatornahálózatot is meg tudjuk védeni a dugulástól.
2. Költséghatékony, funkcionális vízelvezetés
A vízelvezető rendszert úgy kell megtervezni, hogy az alacsonyan tartsa az üzemeltetési költségeket, valamint higiénikus és biztonságos munkakörnyezetet biztosítson. Az ACO olyan vízelvezető rendszereket készít, melyek minden igényt kielégítően felelnek meg a legmagasabb műszaki követelményeknek is.
Az ACO vízelvezetési megoldások széles skáláját kínálja, így rendszereiket az adott helyszínen használt padló típusához és anyagához, a karbantartási igényekhez, valamint a rendelkezésre álló költségkerethez igazíthatja.
3. Szakértelem és vevőszolgálat
Nem biztos abban, hogy melyik zsírleválasztó megoldást válassza a konyhába, vagy hogy kompatibilisek-e egymással a vízelvezető folyókák, padlóösszefolyók és csővezetékek? Hol kell elhelyezni a vízelvezető és tisztító rendszereket? Az ACO szakértői csapata első lépésben elemzi és kiértékeli a nagykonya szennyvízkezelési rendszerét, állapotát és annak a konyhára gyakorolt hatását. Ezek után javaslatot készít az optimalizálás lehetséges területeiről és segít az új rendszer megtervezésében is.
Az ACO részt vesz a SIRHA BUDAPEST kiállításon március 22-24. között, ahol élőben is bemutatja az ACO zsírcsapdát. Látogasson el a Hungexpo A épületének H16 standjára! Az ingyenes belépőért itt regisztrálhat.